Medicatiebegeleiding – Apotheek Gilze – Gilze

Apotheek Gilze

Lange Wagenstraat 55D 5126BB Gilze Tel:0161-451919 Fax:0161-453239

Medicatiebegeleiding

Aan de hand van een recept  de aanwezige informatie van uw gegevens en de medicatie in de computer voeren wij een aantal controles uit:

* we controleren of de voorgeschreven dosering juist is;

* we gaan na of u andere geneesmiddelen gebruikt met dezelfde werking;

* we controleren of de geneesmiddelen die u al gebruikt samengaan met het geneesmiddel dat u nu voorgeschreven krijgt. Sommige geneesmiddelen kunnen namelijk niet gecombineerd worden omdat ze elkaar tegenwerken of juist te veel versterken

* ook kijken we of er nog andere redenen zijn waarom u het voorgeschreven geneesmiddel niet zou kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld omdat u allergisch bent voor bepaalde stoffen in geneesmiddelen, een kinderwens heeft, zwanger bent of borstvoeding geeft.

Zelfzorgmiddelen zijn medicijnen die u zonder recept kunt kopen. Dit zijn medicijnen die op zichzelf meestal veilig zijn. Meestal. Maar niet altijd, want bepaalde zelfzorgmiddelen zijn niet goed te combineren met receptgeneesmiddelen. Daarom zijn wij genoodzaakt bepaalde zelfzorgmiddelen in te brengen in de computer, zodat wij kunnen controleren of deze bij uw huidige medicatie past.

Het is dus belangrijk dat de gegevens die we van u hebben up-to-date zijn. Heeft u ergens anders medicijnen gekregen, meld dit dan. Natuurlijk zullen we uw gegevens vertrouwelijk behandelen.